Thursday, 23 February 2017

Terlajak Sudah!!

Hah.. Sepatutnya setiap pukul 10 pagi dah telan dah Vitamin E, Vitamin C dan Omega Guard..
Tapi sibuk dengan kemas rumah. dengan uruskan si kecil Saifulislam ni lagi.. 
At last..
Terlajak sudah!!

Set Cantik Shaklee
Tapi tak apa.. Saya tidak skip untuk consume set ini in daily life..
Tetap ambil untuk kekal cantik..
Witt witt

Tahu tak.. Apa kelebihan Vitamin C yang saya ambil setiap hari tanpa tinggal walaupun sehari ini??

Saya mengambilnya maksimum 6 biji dalam sehari kerana ingin melihat hasilnya yang mengagumkan.. Nak cantik lah katakan..

Baik ambil Sustained Release Vitamin C (SRVC) Shaklee dari ambil injection Vitamin C yang tidak sah di sisi undang-undang Malaysia..

SRVC Shaklee ni memang sah ye.. Di sisi Kementerian Kesihatan Malaysia dan ianya ada no siri dari KKM..

Selamat walaupun makan banyak..
SEBAB..
Shaklee dah buat clinical studies dah.. Shaklee adalah satu-satunya company supplement yang ada clinical study dan konsep sustained release by Shaklee ni dah di patent ye.. Tak ada company lain yang boleh tiru konsep ini.. 
Nanti kena saman..

TIADA VITAMIN C YANG ADA KONSEP SUSTAINED RELEASE KECUALI SRVC SHAKLEE

Konsep ini ialah konsep di mana SRVC ini akan larut di dalam dakam setiap jam selepas makan, selama 5 jam.. 

Ianya akan larut 100mg setiap jam selama 5 jam..

 SRVC Shaklee ini..menguatkan imunisasi tau.. Tak mudah kena selsema.. Kalau dah selsema baru ambil SRVC ni.. Nanti selsema cepat sembuh InshaAllah..dan Alhamdulillah..
Dah ada testimoni dari customer tetap saya..



Kalau si ibu yang hamil pula, SRVC ini membantu penyerapan iron ke dalam darah dengan baik.. Tujuannya adalah untuk menjaga HB ibu hamil.. Supaya bacaannya tidak turun atau menjadi rendah dan sentiasa cantik.. Kalau HB rendah boleh kena Anemia tau.. 
Tumpah darah..
BAHAYA!!

Psstt.. Nantikan baby yang keluar tu nanti.. Kulitnya jadi tahan lasak tau, InshaAllah..
Macam baby Saifulislam..

Kalau ibu yang bersalin ceaser pula, sangat membantu mempercepatkan luka untuk kering dan sembuh.. Mereka yang bersalin normal pun.. Kalau ada luka, boleh consume SRVC ni.. Nanti cepat sembuh..
Sama macam saya dalam pantang dulu..

Kalau ibu menyusu.. Consume SRVC ni pula, boleh bagi anak, antibodi yang kuat tau..
Iye la.. Kalau anak kurang dari 6 bulan kan tak boleh dan 'not recommended' untuk bagi ubat kan..
So..
Inilah jalan penyelesaiannya.. Transfer khasiat dan kebaikan SRVC kepada si kecil melalui penyusuan..
Selamatkan..??

Dan

Kalau nak cantik seperti saya, that they call me Mommy Gorgeous..
Kenalah amalkan SRVC ni dari sekarang..

Siapa nak SRVC.. Meh cepat-cepat order dengan saya..
Takut nanti SRVC pula out of stock..

Sebelum ni ESP tak ada, dah huru hara dah satu Malaysia..


===============================================

Sudah ramai pelajar dan surirumah yang berjaya mendapatkan pendapatan bermula 4 angka sehingga 6 angka......

Bersama The Walking Beauty & Shaklee

==============================================

Kini, Shaklee Go Online di mana-mana sahaja, segalanya dihujung jari anda..


SOALAN LAZIM tentang pendaftaran keahlian Shaklee..

ATAU

MAKLUMAT tentang projek The Walking Beauty


********

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Shaklee, boleh la layari dan mendaftar di SINI.


ATAU

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang projek The Walking Beauty, boleh la mendaftar di SINI.

Sebarang Pertanyaan

011-33180074 (Call/Message/Whatsapp)

Pengedar Sah Shaklee Melaka : Maryadah (ID 1189602)

nmri_27392@yahoo.com (email)

Nur Maryadah (Facebook)

COD : Seluruh Melaka
POS : Seluruh Malaysia

Anda berminat untuk berniaga bersama saya??
Ingin membuka spa atas nama sendiri?
Saya akan bantu anda sehingga anda berjaya

Marilah sertai Group saya
Klik SINI untuk JOIN SHAKLEE

atau

Klik SINI untuk Join TWB




Terima Kasih kerana Memilih Shaklee dengan Saya
DAN
Tahniah kerana memilih The Walking Beauty untuk masa depan anda

Wednesday, 22 February 2017

Pengasas Shaklee yang Terkemuka

Dr. Forrest C. Shaklee

Memperkenalkan.

Beliau adalah pengasas produk-produk Shaklee.

Beliau mula memperkenalkan produk Shaklee di bawah naungan Shaklee Corporation pada tahun 1956 yang berunsurkan 'Nature' iaitu alam semulajadi.


Beliau bertanggungjawab dalam mencipta produk yang boleh meningkatkan kesihatan manusia secara alami ataupun semulajadi. Beliau juga percaya bahawa sains dan alam semulajadi mampu menjadi penawar terbaik di dunia ini.


Oleh itu, Vitalized Minerals telah dihasilkan untuk yang pertama kali sebagai makanan tambahan yang terbaik di dunia yang berunsurkan sumber semulajadi.


Sekarang ni.
Mari kita mengenali siapa Dr. Forrest C. Shaklee ni?




ASAL USUL DR. FORREST C. SHAKLEE

Dr. Shaklee adalah nama panggilan ataupun singkatan daripada Dr. Forrest Clell Shaklee. Beliau merupakan anak kepada pasangan Robert dan juga Martha Shaklee. Beliau dilahirkan pada bulan November, 1894 di Carlisle, Iowa. Beliau disahkan menghidap penyakit Tuberculosis (batuk kering) sejak dari kelahiran beliau lagi. Doktor juga telah meramalkan bahawa beliau hanya akan hidup sehingga umurnya 8 tahun sahaja.

Tempat kelahiran Dr. Shaklee, Carlisle, Iowa
Disebabkan penyakit yang dihidapi oleh beliau, keluarganya membuat keputusan untuk berpindah dari Carlisle (kawasan arang batu) ke utara Iowa kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk penyakit batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi untuk beliau.

Maka, zaman kanak-kanak beliau banyak dihabiskan dengan berehat dan memerhatikan alam persekitaran di sekeliling beliau. Bagi beliau ketika itu, haiwan disekelilingnya mendengar suara alam semulajadi ("Animals listen to the voice of nature") tetapi dia sedar bahawa manusia tidak seperti haiwan tersebut ("While men have forgotten how").

Apabila meningkat usia remaja, doktor berpuas hati dengan kesihatan beliau dan mengesahkan bahawa penyakit tuberculosis yang dihidapinya adalah terkawal. Walau bagaimanapun, beliau tidaklah seperti remaja-remaja lain di luar sana kerana beliau tidak terlalu sihat dan aktif seperti remaja lain yang seusia dengannya.

Oleh itu, beliau mengkaji hubungan di antara kesihatan badan, kecergasan, kecerdasan dan pemakanan yang baik. Falsafah beliau adalah menjadi salah satu pemikiran yang aktif dan positif.




❤ Dr Shaklee, Salah Seorang Chiropractor  ❤


Forrest Shaklee banyak menghabiskan masanya dengan membaca tulisan dan falsafah Bernarr MacFadden. Antara falsafah yang mempengaruhi beliau pada masa itu ialah "Dadah (ubat) hanyalah penutup simptom, tidak mengubati penyakit" yang didapati dari majalah "Physical Magazine".

Forrest juga tahu daripada beberapa tahun pemerhatian beliau tentang alam semulajadi ini menjadikan beliau semakin percaya bahawa manusia boleh dirawat dengan kaedah semulajadi. Ini menyebabkan belaiu sangat berminat dengan Science of Chiropractic Care.

The Palmer School of Chiropractic
Selepas itu, Forrest Shaklee terus mendaftar di Palmer School of Chiropractic di mana BJ Palmer adalah peneraju institusi tersebut. Namun, Forrest Shaklee tidak bersetuju dengan idea BJ Palmer yang mengatakan bahawa kiropraktik adalah satu-satunya rawatan yang berguna untuk gangguan fizikal sahaja. Pada masa itu, pemikiran itu jarang berlaku, Forrest Shaklee percaya bahawa sistem yang lebih menyeluruh diperlukan untuk mengekalkan kesihatan seseorang individu.

Semasa di Palmer, beliau melihat ramai pesakit yang kekurangan zat makanan dan overfed (terlebih sihat). Beliau percaya pemakanan yang buruk boleh menjadi punca dan penyumbang kepada penyakit. Beliau berikrar untuk sentiasa peka dengan kepentingan diet untuk mengekalkan kesihatan.



❤ Karier Dr. Shaklee yang Pertama sebagai Nutritionist ❤

Ketika menjadi seorang Chiropractic Practitioner, minat beliau terhadap nutrisi semakin bercambah. Beliau membaca banyak tentang biochemist dan kajian-kajian saintifik terbaru tentang kepentingan nutrisi. Pada tahun 1915, beliau berjaya menciptakan makanan tambahan yang pertama di dunia dalam bentuk makanan yang beliau namakan "Vitalized Minerals" yang sekarang ini dikenali sebagai Vita-Lea.

Vita-Lea Iron Formula Shaklee

Pada tahun 1917, beliau berpindah ke Firt Dodge, Iowa dan membuka sebuah rawatan alternatif yang menggabungkan pelbagai kepakaran perubatan. Pusat rawatan yang terdiri daripada 15 katil pesakit dan juga 32 bilik rawatan. Pusat rawatan tersebut bukan sahaja terdapat Chiropractor (pakar tulang), malah terdapat juga osteopaths, internist, pengamal am dan juga pakar bedah. Pesakit-pesakit beliau yang berada di pusat rawatan tersebut diberikan diet yang kaya dengan vitamin sebagai salah satu usaha penyembuhan. Pusat rawatan tersebut menjadi semakin sibuk, semakin hari semakin maju.



❤ Saat yang Sangat Menguji Dr. Shaklee ❤

Disamping menguruskan pusat rawatan beliau, Dr. Shaklee juga menghabiskan banyak masanya dengan mempelajari bidang baru, iaitu X-Ray Diagnosis. Pada masa itu, bahaya pendedahan kepada sinaran X yang berlebihan masih belum diketahui sepenuhnya. Pada tahun 1921, beliau merasa bimbang dengan kesakitan di pinggul dan bahu kiri yang dialami beliau.

Dr. Shaklee akhirnya berjumpa dengan pakar kanser di Chicago dan pakar tersebut telah mengesahkan sakit yang dialaminya adalah disebabkan kanser. Pakar tersebut percaya sel kanser tersebut boleh disekat sekiranya kaki dan lengan kiri beliau dipotong. Kemudian diagnosis itu dibawa ke Klinik Mayo di Rochester, Minnesota.


Image result for mayo clinic at rochester
Mayo Clinic at Rochester, Minnesota
Dr Shaklee mendapatkan pandangan kedua dari klinik tersebut, didapati keputusan yang sama juga iaitu beliau disahkan menghidap kanser. Beliau memikirkan masa depannya untuk melangsungkan kehidupan yang singkat sebagai seorang yang kodong kaki dan tangan kiri.

Pada waktu tersebut, kerjaya beliau sebagai seorang doktor muda sedang melonjak naik. Beliau juga mempunyai seorang isteri yang mengandung dan seorang anak. Beliau tidak dapat menerima keputusan bahawa beliau terpaksa 'dikudungkan'. Beliau memberitahu isterinya, "Saya akan hidup. Saya akan sembuh. Saya pasti boleh melakukannya.". Tidak ada pilihan lain, beliau percaya bahawa beliau boleh bergantung dengan kuasa penyembuhan secara semulajadi.



❤ Melawan Secara Semulajadi ❤

Dalam masa beberapa minggu kemudian, beliau menjual kliniknya dan telah memulakan rawatan intensif terhadap kanser beliau dengan menjaga pemakanan, analisis darah berterusan dan puasa sekali sekala. Beliau hanya makan buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar. Tambahan pula dengan mengamalkan diet, dengan mengambil vitamin dan mineral dalam kuantiti yang banyak.

Image result for Image result for diet dengan nutrisi

Pada mulanya, tiada sebarang tanda positif daripada kanser yang dihidapinya. Tapi, Dr. Shaklee tetap tidak berputus asa. Walau bagaimanapun, beliau pasti bahawa penyembuhan ini bergantung kepada sikap yang positif, mental positif dan juga mengambil nutrisi yang lengkap dan betul untuk badannya.

Pada akhir tahun 1922, kanser beliau semakin sembuh. Kesihatan dan tenaga beliau juga semakin pulih. Beliau masih hidup dengan kaki dan tangan kirinya yang sempurna. Ini menyebabkan beliau sangat yakin bahawa pendapat beliau tentang pengambilan nutrisi secara semulajadi adalah benar dan tepat. Sel-sel sihat dalam badan beliau berjaya melawan dan mengalahkan sel kanser yang wujud. Beliau juga percaya bahawa nutrisi yang bagus dan lengkap boleh membantu orang lain untuk terus sihat.



❤ Lagi dan Terus Lagi ❤

Image result for dr shaklee

Pada tahun 1924, beliau sekali lagi membuka pusat rawatan. Kali ini, beliau menggunakan formulasi makanan tambahan (supplemen)yang telah dipaketkan dan diagihkan terus kepada pesakit.

Bencana berulang lagi. Dr. Shaklee diuji sekali lagi pada tahun 1929. Diuji apabila pusat rawatan yang baru beliau buka telah terbakar dan semua rekod beliau musnah dalam kebakaran tersebut. Semuanya telah musnah kecuali sebuah buku inspirasi daripada Elbert Hubbard bertajuk Little Journeys to The Homes of the Great. Terdapat sebahagian daripada buku tersebut berbunyi "When all else is destroyed, only the product of the mind exists.".

Dr. Shaklee melibatkan diri di dalam bidang keagamaan beliau di mana beliau telah dilantik menjadi orang yang penting di Gereja Kristus di Mason City, Iowa. Beliau sebelum ini telah menerima Ijazah Doktor Muda Teologi dan khutbah beliau telah dihadiri secara meluas.


Image result for Image result for thomas edison quotes

Beliau juga terlibat dengan penyelidikan pecah tanah. Selain itu, beliau juga bergiat dalam penciptaan getah tiruan.Aktiviti penyelidikan beliau telah memberi peluang untuk berhubung dengan beberapa orang-orang besar pada zamannya termasuklah Thomas Edison dan Henry Ford.

Image result for Image result for henry ford quotes

Walaupun Dr. Shaklee mempunyai pelbagai minat dan kepakaran, Beliau memutuskan untuk menumpukan perhatian dan usaha beliau dalam bidang nutrisi.

Beliau lebih gemar untuk fokus kepada membina tubuh badan yang sihat berbanding merawat pesakit yang sakit. Kemudian, beliau berpindah bersama keluarganya ke Eugene, Oregon dan akhirnya menetap di Oakland, California.

Image result for california

Selain daripada membuat kajian tentang nutrisi, beliau juga aktif dalam memberi ceramah umum dan mendapat dua darjah kehormat; iaitu Professor of Chiropractic dan Doctor of Naturopathy. Pada tahun 1935, beliau mula mengajar Biokimia di California Chiropractic College.



❤ Bermulalah Segalanya ❤

Dr. Shaklee bersara daripada segala aktiviti pada tahun 1943 dan mula menulis satu siri artikel mengenai pengaruh minda terhadap kesihatan dan kesejahteraan badan pada tahun 1945. Falsafah dan ideologi beliau sejak dari kecil lagi berdasarkan kuasa alam (the power of nature). Dua tahun kemudian iaitu pada tahun 1947, beliau mengasaskan Yayasan Shaklee (the Shaklee Foundation) dan menamakan falsafah beliau sebagai "Thoughtsmanship" (copyrighted).

Image result for thoughtsmanship for being well


Beliau banyak menghabiskan masanya dengan kuliah-kuliah dan pada tahun 1951, beliau telah menerbitkan empat jilid daripada "Thoughtsmanship". Hasil kerja beliau ini telah dianugerahkan Doctorate in Philosophy daripada Commonwealth University, Los Angeles. Banyak juga siri ceramah umum beliau telah dimainkan di corong-corong radio di Sans Francisco dan Oakland.



❤ Penubuhan Shaklee Corporation ❤

Pada musim luruh tahun 1955, Dr. Shaklee berumur 62 tahun dan mempunyai dua orang anak lelaki (Forrest Jr. dan Lee) mahu melakukan sesuatu yang akan menjejaskan kepentingan awam iaitu kesedaran masyarakat tentang kepentingan nutrisi yang lengkap dan pengambilan makanan tambahan (supplemen). Beliau ingin memulakan perniagaan mengedarkan makanan tambahan kepada masyarakat.

Pada 1 April 1956, enam bulan kemudian, Shaklee Corporation ditubuhkan dan dibuka. Pada masa itu, Amerika percaya ia adalah The Best Fed Nation. Ini yang menyebabkan mereka, Dr. Shaklee dan anak-anaknya perlu meyakinkan setiap pembeli tentang kepentingan mekanan tambahan terlebih dahulu. Maka, setiap pelanggan yang berpotensi akan dididik sebelum menjadi pelanggan. Dr. Shaklee memberitahu anak-anaknya, "Kita akan mengajar beberapa orang di antara mereka, dan mereka akan mengajar yang lain". Selebihnya adalah sejarah.

Dengan pelbagai penyelidikan, sains, kerja keras dan komitmen yang tidak berbelah bahagi, akhirnya keluarga Shaklee yang terdiri dari Dr. Shaklee itu sendiri bersama anak-anaknya bertukar idea dan berjaya mewujudkan konsep 'Direct Selling' ke atas produk kesihatan (makanan tambahan/supplemen) dan produk-produk yang berkaitan hingga ke tahap berjaya yang luar biasa.

Hal ini juga telah menjadi satu fenomena sehingga ke hari ini. Semuanya bermula dan digerakkan oleh kepercayaan seseorang manusia dalam alam semulajadi. Dr. Shaklee dengan kuasa penyembuhan dari alam semulajadi dan falsafah "Thoughtsmanship".




Mari saksikan dokumentari pendek tentang kehidupan Dr. Shaklee



❤ Terima kasih atas kesudian anda membaca blog yang serba kekurangan ini ❤



Sumber rujukan:

A Fascinating History ~ Dr. Forrest C. Shaklee
Siapakah Dr. Forrest C. Shaklee - Pengasas Shaklee?





===============================================

Sudah ramai pelajar dan surirumah yang berjaya mendapatkan pendapatan bermula 4 angka sehingga 6 angka......

Bersama The Walking Beauty & Shaklee

==============================================

Kini, Shaklee Go Online di mana-mana sahaja, segalanya dihujung jari anda..


SOALAN LAZIM tentang pendaftaran keahlian Shaklee..

ATAU

MAKLUMAT tentang projek The Walking Beauty


********

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Shaklee, boleh la layari dan mendaftar di SINI.


ATAU

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang projek The Walking Beauty, boleh la mendaftar di SINI.

Sebarang Pertanyaan

011-33180074 (Call/Message/Whatsapp)

Pengedar Sah Shaklee Melaka : Maryadah (ID 1189602)

nmri_27392@yahoo.com (email)

Nur Maryadah (Facebook)

COD : Seluruh Melaka
POS : Seluruh Malaysia

Anda berminat untuk berniaga bersama saya??
Ingin membuka spa atas nama sendiri?
Saya akan bantu anda sehingga anda berjaya

Marilah sertai Group saya
Klik SINI untuk JOIN SHAKLEE

atau

Klik SINI untuk Join TWB




Terima Kasih kerana Memilih Shaklee dengan Saya
DAN
Tahniah kerana memilih The Walking Beauty untuk masa depan anda