Saturday, 6 May 2017

Apa itu LANDMARK STUDY??

Hai semua..
Saya nak cerita sikit tentang 
'Landmark Study Shaklee'

This will show

'Shaklee is THE ONLY ONE of supplement product that really 
SAFE, PROVEN & EFFECTIVE'



Apa Landmark Study ni sebenarnya?

Saya akan cerita dengan lebih terperinci tentang 
Kajian Diet Pemakanan Tambahan Shaklee

Inilah Landmark Study Shaklee



Saya berani katakan yang Shaklee ini SELAMAT kerana ianya telah diuji kepada lebih 1000 orang dalam jangka masa 20 hingga 30 tahun tau

Semua lingkungan umur
bukan orang-orang muda aje yang mereka ambil untuk diuji, yang tua pun mereka tetap ambil

Itulah sebabnya, kajian ini adalah kajian terbaik
SEBAB

Paling ramai orang yang diuji adalah ujian yang paling popular dan boleh dipercayai tau


Apa itu LANDMARK STUDY SHAKLEE?


Landmark Study ini adalah satu kajian yang unggul, yang hebat dan yang paling mahal sebenarnya..
Kajian ini telah diterbitkan di dalam jurnal nutrisi dunia

Boleh rujuk sini

Kajian ini adalah kajian pertama yang mengkaji tentang kesihatan dan risiko pengambilan makanan tambahan dalam jangka masa yang panjang

Bukan setakat sebulan atau 2 bulan tau
20 hingga 30 tahun masa yang diambil untuk buat kajian ni

Itulah sebab Shaklee ni memang SUPERB

Shaklee ni la satu-satunya syarikat yang buat kajian macam ni. Belum ada syarikat lain yang buat kajian macam ni dan terbitkan jurnal lagi 

Hah


Kenapa Shaklee ambil masa lama sangat nak buktikan yang Shaklee ni SELAMAT?

Iye lah
Penyakit-penyakit yang kritikal terutamanya, bukan dapat dikesan dalam beberapa hari, minggu atau bulan pun 
Tetapi, bertahun tau
Kalau pergi hospital pun, doktor takkan bagitahu terus
Mesti nak tunggu keputusan
Mereka buat kajian dulu

Itulah sebabnya Shaklee jalankan uji kaji ini ke atas manusia dalam tempoh masa yang panjang
Bukan macam produk-produk lain ye kawan-kawan
Sebab nak dapatkan keputusan yang terbaik

Kebanyakkan syarikat suplemen membuat kajian terhadap nutrisi dan penyakit atau badan manusia ini dilakukan pada sebilangan yang kecil dan dalam jangka masa yang pendek
Itulah sebabnya keputusan yang mereka dapat tak kosisten.

Jadinya, selepas 20-30 tahun tu lah baru dapat tahu yang Shaklee ni bagus ke tak bagus. Baik ke tak baik. Berkesan ke tak berkesan. Iye dok?


Kajian ni, bukan Shaklee yang buat sendiri tau
Kalau macam tu, boleh main tipu lah
Iye dok?

Kajian ini dilakukan oleh Doktor Gladys Block dari Universiti Barkeley, California 

Siapa doktor ni?

Dr Gladys Block ni adalah saintis yang sangat popular di California
Beliau saintis Epidemiologist Nutritionist
Beliau mengkaji hubungan nutrisi dengan penyakit kanser.

Jadinya, beliau approach la Shaklee untuk buat kajian ni, sebab beliau tahu Shaklee ni syarikat supplement terbesar. 
Kenapa bukan syarikat lain?
Sebab Syarikat lain tak nak. Dah banyak syarikat yang beliau approach tetapi mereka menolak.


Selepas Shaklee terima ajakan Dr Gladys Block tu, pihak Shaklee menyediakan database sendiri dan buat perbandingan dengan database Dr Gladys Block

Dan
Akhirnya, cabaran ini diterima dan dapat sokongan dari profesor dan saintis di makmal Shaklee walaupun Roger Barnett (CEO Shaklee Corporation) masih ragu-ragu dengan keputusan yang bakal mereka hadapi



Pssstt
Shaklee ada makmal sendiri tau. Beeeeesar!!




Kajian ini menjadi kajian persendirian Dr Gladys Block

Beliau akan menerbitkannya samada keputusannya positif atau sebaliknya


Ini adalah sample gabungan dari database yang Shaklee sediakan dan database yang Dr Gladys Block sediakan


Kajian ini dilakukan melalui kaji selidik bagi mereka yang tidak mengamalkan Shaklee dan soalan-soalan (questionnaire) atas talian dan ujian fizikal seperti ujian darah orang yang berpuasa, tekanan darah dan berat badan bagi pengguna Shaklee


So

Korang nak tahu tak apa keputusan dari kajian ni?

Jemputlah singgah ke Result of Landmark Study

===============================================

Sudah ramai pelajar dan surirumah yang berjaya mendapatkan pendapatan bermula 4 angka sehingga 6 angka......

==============================================

Kini, Shaklee Go Online di mana-mana sahaja, segalanya dihujung jari anda..


SOALAN LAZIM tentang pendaftaran keahlian Shaklee..


********

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Shaklee, boleh la layari dan mendaftar di SINI.

Sebarang Pertanyaan

011-33180074 (Call/Message/Whatsapp)

Pengedar Sah Shaklee Melaka : Maryadah (ID 1189602)

nmri_27392@yahoo.com (email)

Nur Maryadah (Facebook)

COD : Seluruh Melaka

Anda berminat untuk berniaga bersama saya??
Saya akan bantu anda sehingga anda berjaya

Marilah sertai Group saya
Klik SINI untuk JOIN

Beau Leader Team



Terima Kasih kerana Memilih Shaklee dengan Saya


Result of Shaklee's Landmark Study


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KEPUTUSAN PERTAMA


Ini menunjukkan bahawa nutrisi dalam darah pengguna Shaklee lebih tinggi dan mereka mempunyai status mikronutrien terbaik kerana penyerapan berlaku lebih bagus dan berkesan

Ini juga menunjukkan bahawa produk Shaklee mempunyai Bioavailable yang tinggi

Kalau vitamin dan suplemen selain Shaklee di luar sana mempunyai nutrisi yang tinggi tapi belum tentu ianya adalah sejenis mikronutrien yang mampu diserap seluruhnya oleh badan
Ini juga akan menjadikan beban bagi badan jika ianya bukan mikronutrien

Perasan tak, bahagian retinol dalam gambar di atas?
Graf bagi pengguna Shaklee sama je dengan graf mereka yang mengambil satu suplemen dan lebih dari mereka yang tidak megambil apa-apa

Retinol ni tak boleh tinggi sebenarnya, graf di atas sudah menunjukkan ianya bagus kerana jika retinol tinggi akan menjadikan tangan manusia menjadi kekuningan

Shaklee is natural

 Jika badan kita tidak memerlukan ratinol itu, ianya akan disingkirkan melalui perkumuhan seperti buang air kecil, peluh dan lain-lain

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KEPUTUSAN KEDUA


Ini sangat ketara kerana kumpulan pengguna Shaklee mempunyai risiko kesihatan (risiko untuk sakit) lebih rendah
Ianya dapat dikesan kerana bacaan darah mereka adalah lebih baik

Macam mana darah pengguna Shaklee dikatakan lebih baik?

Darah mereka diambil dan dihantar ke makmal untuk mengesan bacaan kolesterol, trigliserida, homosisteine dan protin c-reaktif



Trigliserida (lemak dalam darah) bagi kumpulan pengguna Shaklee adalah sangat rendah
walaupun mereka mengambil makanan yang berlemak
iaitu 33% lebih rendah dari mereka yang tidak mengambil Shaklee
Kerana mereka mengambil produk Lecithin dari Shaklee, ianya boleh menguraikan lemak
Jadi, lemak takkan diserap dalam darah dan risiko menghidapi kolesterol tinggi dapat dikurangkan

Dalam badan kita ada kolesterol baik tau
HDL (High Density Lipoprotein) namanya
HDL ni membantu menyingkirkan kolesterol jahat dalam saluran darah
Kalau saluran darah tersumbat, Omega Guard dapat meningkatkan HDL ni
Itulah sebabnya pengguna Shaklee mendapat keputusan kesihatan yang lebih baik jika kita tengok gambar di atas tu
11% lebih rendah dari yang lain secara purata

Homosistein ni pula, lagi bahaya dari kolesterol tau

Kalau kandungan homosistein terlalu tinggi di dalam darah akan menyebabkan otak dan jantung kita terjejas
Melalui ujian darah yang pihak penganjur lakukan
Mereka mendapati bahawa keputusan bacaan homosistein dalam darah bagi kumpulan pengguna Shaklee adalah lebih rendah, sebanyak 36% jika dibandingkan dengan kumpulan lain

Akhir sekali, Protin C-reaktif

Keputusan protin C-Reaktif ni bergantung kepada keputusan dari kerosakan organ atau kerosakan sel-sel

Hahh


Kalau bacaan protin C-reaktif ni tinggi dalam darah, ianya menunjukkan penuaan bakal berkunjung tiba


Sel-sel badan kita mengalami penuaan setiap waktu dan merembeskan protin C-reaktif ni

Ini yang akan menyebabkan kerosakan sel-sel badan pada masa akan datang
Protin C-reaktif yang tinggi dapat dikesan pada pesakit-pesakit jantung
Kumpulan pengguna Shaklee mempunyai protin C-reaktif yang rendah kerana mereka mengambil produk yang tinggi antioksidan
Jadinya, risiko sakit jantung dapat dikurangkan


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

KEPUTUSAN KETIGA


Berdasarkan carta dalam gambar di atas

Bagi kumpulan pungguna Shaklee, teramat rendah peratus mereka yang mengalami penyakit kencing manis berbanding kumpulan lain

Manakala, kumpulan pungguna Shaklee juga tidak mudah mengalami masalah dengan jantung mereka berbanding kumpulan yang lain

Strok pula, kumpulan pengguna Shaklee juga yang mempunyai peratus paling rendah

Akhir sekali,

Bagi penyakit emfisema
Kumpulan pengguna Shaklee juga mendapat peratus yang paling rendah

Ini menunjukkan penyakit yang dialami oleh kumpulan pengguna Shaklee dapat dikurangkan setelah mengamalkan pemakanan produk-produk Shaklee




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



KEPUTUSAN KEEMPAT


Keputusan ini berdasarkan dari soalan-soalan atas talian yang dikemukan kepada kumpulan pengguna Shaklee

Mereka menilai sendiri apa yang mereka rasakan setelah menggunakan produk Shaklee

Ini yang menjadikan bukti bahawa pengguna Shaklee merasakan diri mereka lebih baik dan sihat



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



KEPUTUSAN KELIMA


Mereka yang mengamalkan pemakanan Shaklee tiada risiko berlebihan dos kerana badan manusia akan menyingkirkan dos makanan tambahan Shaklee yang tidak diperlukan oleh badan manusia itu sendiri

Setiap orang memerlukan nutrisi yang berbeza, jika ianya tidak diperlukan dan ianya akan disingkirkan melalui sistem perkumuhan


Itu sahaja perkongsian dari saya tentang Landmark Study Shaklee
Sekian

===============================================

Sudah ramai pelajar dan surirumah yang berjaya mendapatkan pendapatan bermula 4 angka sehingga 6 angka......

==============================================

Kini, Shaklee Go Online di mana-mana sahaja, segalanya dihujung jari anda..


SOALAN LAZIM tentang pendaftaran keahlian Shaklee..


********

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Shaklee, boleh la layari dan mendaftar di SINI.

Sebarang Pertanyaan

011-33180074 (Call/Message/Whatsapp)

Pengedar Sah Shaklee Melaka : Maryadah (ID 1189602)

nmri_27392@yahoo.com (email)

Nur Maryadah (Facebook)

COD : Seluruh Melaka

Anda berminat untuk berniaga bersama saya??
Saya akan bantu anda sehingga anda berjaya

Marilah sertai Group saya
Klik SINI untuk JOIN

Beau Leader Team



Terima Kasih kerana Memilih Shaklee dengan Saya