Thursday, 9 November 2017

HOME SPA vs MOBILE SPA

Ramai sebenarnya tak jelas dengan perbezaan Home Spa dan Mobile Spa. Hari ni Kak Marr nak terangkan bezanya.

HOME SPA


Home Spa adalah spa di rumah. Bukan rumah korang, tapi ber spa di rumah beauty therapist tu.
Inilah konsep spa tanpa kedai.

Tahu tak, kenapa konsep ni menjadi permintaan ramai?

Sebabnya, konsep macam ni memberikan keselesaan kepada pelanggan dari pelbagai aspek seperti kemudahan parking, waktu menunggu, dan lain-lain lagi. Iye la, kalau di kedaikan, pelanggan kena uruskan parking kenderaannya sendiri (nak cari tempat parking, dah tu kena letak kupon parking pula. Kan? Kan kos semua tu.). Lepas tu sampai kedai, kena tunggu turn pula. Kan?

Sebab lain pula, nak memberikan keselesaan pada pelanggan ketika ber spa. Lain tau feeling dia, spa di kedai dengan spa di rumah.

Tujuan utamanya ialah memberikan rawatan eksklusif pada harga yang sangat berbaloi, serendah RM25 pun ada di iFace Spa.

Cuba korang fikirkan, iFace Spa menggunakan produk

MAHAL, SELAMAT & BERKUALITI

Tapi bagaimana boleh MAMPU menyediakan rawatan sebegitu eksklusif pada harga yang
tak masuk akal?

JAWAPANNYA

Spa ini berkonsepkan tanpa kedai.


MOBILE SPA



Servis ni ke rumah korang atau di mana pun korang berada. Dekat mana-mana pun korang duduk, korang boleh panggil Kak Marr untuk spa kan korang. Korang call aje, Kak Marr sampai. Asalkan di kawasan yang Kak Marr cover la ye. 
Tak pasal-pasal caj transport mahal pula kang. (Kak Marr gurau je)

Konsep spa bergerak ini adalah untuk memudahkan pelanggan untuk mendapatkan servis spa. Memudahkan dari segi masa, perjalanan dan pelbagai lagi. Ialah, malas nak menempuh jammed, nak cepat, tak boleh nak tinggalkan anak sebab tak ada pengasuh, tak ada kenderaan nak bergerak amat digalakkan menggunakan servis spa bergerak ni. Senang kerja korang tau.

Dah nama pun servis datang ke rumah korang kan, semestinya lah ada caj untuk datang ke rumah korang. Cajnya adalah caj pengangkutan aje. Tiada caj lain atau caj tersembunyi. Ni dah bagitahu terang-terang dah ni. 

Kebiasaannya, Beauty Therapist macam Kak Marr ni (walaupun tak secantik Cinderella) akan bawa barang-barang kelengkapan untuk ber spa ke rumah korang.


***********************


"Haritu saja saja je Tiera & kakak Tiera book satu mobile spa datang rumah. 
Selalu kita spa kan orang kan, kali ni biar kita dimanjakan. Reward diri sendiri.
Nak tahu tak..."


"Total RM500, tengok barang dia guna, rasa setanding je dengan apa yang 
TBH sediakan except for the foldable bed & blanket panas - since kami tak 
buat servis urutan badan so tak perlu pun la kan, dan dari segi produk,
rasanya produk kami lagi mahal dan berkualiti hehe"


"Kami berborak dan berbual. Katanya ramai orang zaman sekarang menghadapi
masalah TAK ADA MASA. Kadang-kadang siap bayar pakej penuh beribu 
dekat satu spa ni, tapi membazir bgitu sahaja sebab? 
Tak sempat pergi. Tak ada masa etc"


"Sebab tu ORANG SANGGUP BAYAR LEBIH untuk mobile spa, simply because.. BAYARAN LEBIH ITU ADALAH UNTUK COVER SEGALA KEMUDAHAN 
YANG PELANGGAN NIKMATI"

(Perbualan di antara upline saya dan si tukang mobile spa)


***********************

AMACAM?

Nak rasa tak ber spa di rumah sendiri?


Actually, tempat yang PALING BEST untuk ber spa adalah rumah sendiri.

Iye lah, tak perlu keluar rumah, SAVE masa kowt. 

Kalau tak, cuba la kira berapa banyak masa yang korang kena ambil untuk keluar pergi spa.
Nak mandi, nak bersiap, nak make up (kalau tak make up tak de rupa orang kang), nak kemas rumah dulu, tak kemas tak boleh tiggal rumah dengan aman, nak masak dulu, jap lagi husband balik nak lunch dekat rumah, nak kunci rumah, nak kunci pagar, nak start kereta, nak drive lagi, pulak kena jammed (berapa lama dalam kereta?), dah sampai, nak cari parking, nak menapak ke spa pula, dah sampai kena tunggu turn pula (kalau penuh).
Dah siap sesi rawatan, drive balik rumah, menghadap jammed (tak jammed kereta banyak, jammed sebab traffic light pula). Hah, berapa ratus minit kena ambil untuk ber spa?

Kalau yang memang ada FREE time, its okay la kan. Kalau yang busy tu? Macam mana pula tu?


So?

So far so good la.
Kak Marr ada untuk spa kan korang di rumah.
Kan memudahkan korang tu.


Tak payah nak pening-pening kepala bila servis spa bergerak dah ada sampai ke depan pintu. 

Ding Dong Ding Dong. Sampai!!


Okay, jelas dah sekarang apa beza HOME SPA dan MOBILE SPA?


Anything else.
Korang contact aje Kak Marr
011-33180074

REVIEW The Walking Beauty Project

Assalamualaikum semua. Hai!!

Baru-baru ni ada ramai yang bertanyakan Kak Marr,
'
"Best ke join The Walking Beauty Project (TWB/TWBP) ni?"

Hah ni Kak Marr nak share sikit la.
Senang lepas ni, pape boleh rujuk sini. Betul tak?


Hah, inilah Founder The Walking Beauty Project ni. 
Yang pakai tudung biru tu. Yang lain-lain ni adik-beradik beliau. 

Kalau nak tengok lebih jelas siapa Founder ni. Boleh la refer sini.


Actually, projek ni adalah projek yang direka khas untuk semua golongan wanita yang sangat sukakan kecantikan, suka menjaga kecantikan dari dalam dan yang paling best untuk mereka yang ingin mendapatkan pendapatan sendiri dengan membuka spa atas nama sendiri dengan cara yang happening, seronok dan santai.

Best ke BEST?

Gila tak Gila ada Beauty Spa sendiri? Dengan modal yang kecil boleh ada spa sendiri beb!

Dengar macam tak logik kan?

Tapi, its reality. Kak Marr pun dah ada Spa Sendiri yang berkonsepkan Home & Mobile Spa sebab dah join TWBP ni dah.


Ni HOME SPA
Di UMBAI, MELAKA
Ni pula Kak Marr nak gerak untuk buat MOBILE SPA

Pada mulanya, memang Kak Marr rasa macam "Ishh, betul ke aku ni? Nak buat SPA?"

Iye la, nak buka spa kan mesti kena ada

MODAL BESAR
KEDAI
SIJIL SSM

Kan kosnya banyak tu.

Hurmmm.....

Kak Marr join sebab nak dapatkan income sendiri. Kak Marr belum bekerja masa tu, tapi dah berkahwin. Kos sara hidup makin tinggi, tu yang tergerak hati nak join walaupun macam-macam fikir.

Masa nak join tu sebenarnya tak ada duit banyak pun. Maklumlah, baru grad masa tu. Grad terus kahwin. Mana sempat nak cari duit. Hihihi

Kak Marr nekad juga walaupun fikir macam complicated aje nak join buka spa ni. 

At last, Kak Marr tengok senior-senior sekolah Kak Marr dapat duit dengan mudahnya bila join The Walking Beauty ni. Lepas tu pula, deorang ni tak perlu ada kedai pun laaaaaa.

Senang je rupanya.

Tak boleh jadi ni. Then, kumpul duit. SMasa tengah kumpul duit tu, sekali pakej harga next 2 ke 3 months gittu. Dah mahal!
So, korek la. Sampai cukup.

Alhamdulillah, Jun 2016 Kak Marr certified sebagai ahli TWB.


Alhamdulillah, join masa tu nak raya. Tak menang tangan oooooo.
Banyak sangat permintaan.

Alhamdulillah, tak sampai sebulan pun. Dah dapat balik modal!!!

Sekarang ni pula, pakej makin mahal tau. So sangat rugi siapa tak join cepat-cepat. 
LUBOK DUIT OOOO
projek ni.

Tambah pula, akademi dekat luar yang banyak-banyak tu. Harga dia DOUBLE TRIPLE caj.

Nanti Kak Marr cerita kenapa TWB ni orang kata lgi murah sebenarnya.

Kalau nak join TWB ni, meyh whatsapp Kak Marr, 011-33180074

See you soon.
















Tuesday, 7 November 2017

The Walking Beauty kini di Melaka

Ramai sebenarnya tak tahu kewujudan The Walking Beauty (TWB). Eh, apa benda alah TWB tu?



TWB ini adalah satu projek untuk para wanita tak kira lah, belajar ke, suri rumah ke, berkerja ke, asalkan namanya WANITA. Memang projek adalah untuk kita yang WANITA tulen.

TWB ni projek apa sebenarnya?

Projek 'The Walking Beauty' menawarkan KURSUS SPA BERGERAK TANPA KEDAI. Khas untuk wanita yang berminat dalam bidang kecantikan dan kesihatan. Terutama sekali bagi WANITA yang teringin membuka spa dan memilikinya atas NAMA SENDIRI.

Projek ini diasaskan oleh Master Ainul Shahrazad merupakan bekas Jurutera di Petronas. TWB dah meluas di Selangor dan serata negeri di Malaysia. TWB juga akan meluas diserata dunia. Terutamanya di Brunei dan Singapura.


Kini, TWB di Melaka dah!

Orang-orang Melaka, apa tunggu lagi?
Inilah peluang anda merealisasikan segala impian anda.
Jangan biarkan impian anda terkubur layu kerana kekangan masa dan duit.

The Walking Beauty adalah kursus spa yang termurah di MALAYSIA!


Berminat?

Boleh terus klik link ini untuk sebarang pertanyaan.

Salam sayang dari Kak Marr.
011-33180074
Agen TWB Melaka